W budynku OSP Dzietrzkowice kuchnia zyskała nowe oblicze dzięki projektowi „Rozwój zaplecza kulinarnego dla wspólnych inicjatyw sołectwa Dzietrzkowice i KGW”, realizowanemu w ramach Grantów Sołeckich – dotacja w wysokości 15 000 zł (wykorzystane 14 997,44 zł) z budżetu Samorządu Województwa Łódzkiego pozwoliła na zakup nowoczesnego sprzętu, który odmieni nasze lokalne wydarzenia!

Dzięki projektowi sołectwo zyskało piec konwekcyjno-parowy wraz z niezbędnym wyposażeniem, który pozwoli przygotowywać potrawy szybciej i sprawniej podczas warsztatów kulinarnych, pokazów, imprez czy różnego rodzaju wydarzeń integracyjnych organizowanych przez Koło Gospodyń Wiejskich i mieszkańców.

Teraz gotowanie i przygotowywanie poczęstunków na wydarzenia będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek, a nasze lokalne inicjatywy kulinarne mogą rozwinąć skrzydła!

Nowe wyposażenie otwiera przed sołectwem większe możliwości organizacyjne, pozwala przygotować więcej potraw w krótszym czasie, a przede wszystkim podnosi standard wydarzeń.